Bestaande Woning Bouw


Bespaar in één dagdeel op onderhoudslasten

4 juli, 2011 | door Dyon Noy

De meeste corporaties zijn de klappen van vennootschapsbelasting en kredietcrisis juist te boven. Maar regeren is vooruitzien. En dat betekent nu al weer voorsorteren op snode plannen van het kabinet. Vanaf 2015 een jaarlijkse heffing voor verhuurders van 760 miljoen. Recent onderzoek [PDF|986Kb] toont aan dat bijna alle corporaties verwachten dat operationele lasten kunnen dalen zonder negatieve gevolgen voor de dienstverlening. Een ruime meerderheid ziet kansen om te besparen op onderhoudslasten.


Meten is weten

Hoe lastig is het om op die onderhoudslasten te besparen? Zonder in te boeten op kwaliteit? Allereerst is antwoord nodig op de vraag hoe corporaties op dit gebied presteren in vergelijking met collega’s. Zijn onderhoudslasten hoger dan elders? De verklaring in dat geval? Meer kwaliteit, slechter bezit, klanten die vaker bellen met reparatieverzoeken, niet doorbelasten van uitgevoerd huurdersonderhoud of het omtoveren van mutatiewoningen tot ‘paleisjes’? Alleen door een gedegen benchmark ontstaat helder inzicht in huidige prestaties, werkmethoden en bijbehorende kosten. Dé basis voor besparing op onderhoudslasten.

Dagdeel

Een degelijke benchmark van onderhoudslasten. In beperkte tijd ontdekken hoe verantwoord te besparen op onderhoudslasten. Dat is het doel van de workshops ‘Benchmarking op onderhoudslasten’ die Aedes samen met Atriensis organiseert voor directeur-bestuurders en managers onderhoud. Na aanmelding ontvangen deelnemers een korte vragenlijst over de onderhoudslasten van hun corporatie en retourneren deze aan Atriensis. Tijdens de workshop ontvangen deelnemers hun vertrouwelijke en persoonlijke benchmark [PDF|140Kb]. Verder zijn er interactieve deelsessies over verschillen tussen deelnemers en lichten corporaties best practices toe. U kunt kiezen uit de volgende data:

Aanmelding voor een van de bijeenkomsten via het inschrijfformulier. De kosten voor deelname bedragen € 100 per persoon (inclusief persoonlijke benchmark). Neem voor vragen en opmerkingen contact op met Linda Groenen van Atriensis (040 – 2367859 of mail l.groenen@atriensis.nl).

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Beheer, Kosten, Proces| Reacties uitgeschakeld voor Bespaar in één dagdeel op onderhoudslasten

Je kunt niet meer reageren!