Bestaande Woning Bouw


Coalitieakkoord brengt onzekerheid

4 oktober, 2010 | door Dyon Noy

De kogel is bijna door de kerk. Een nieuwe regering van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV. Hoofdstuk 12 (bladzijde 46) van het concept regeerakkoord ‚ÄėVrijheid en verantwoordelijkheid‚Äô van 30 september met bijlage schetst de voornemens. De meest opvallende zaken:


Conclusie is dat er geen hervorming van de woningmarkt plaatsvindt. Alleen de huursector draagt bij aan dekking van het begrotingstekort van de overheid. De koopsector blijft buiten schot. Samenhang tussen maatregelen ontbreekt. Corporaties verder in de verdediging.

Voor corporaties een bijzonder lastig tijdgewricht. De financiele slagkracht neemt verder af door¬†heffing voor de huurtoeslag.¬†Beduidend¬†meer dan de af te schaffen Vogelaarheffing. Fricties op de woningmarkt verminderen de komende jaren niet. Wat is hier positief aan? De komende jaren wordt de noodzaak van integrale visie en aanpak van zowel de koop- als huursector nog pregnanter. Tegelijk is het natuurlijk maar zeer de vraag of bovenstaande maatregelen de ‚Äėeindstreep halen‚Äô.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Beheer, Voorraad| Reacties uitgeschakeld voor Coalitieakkoord brengt onzekerheid

Je kunt niet meer reageren!