Bestaande Woning Bouw


‘Downsizing’ als remedie voor ‘infobesitas’

6 juli, 2010 | door Dyon Noy

Recent onderzoek bewijst dat wij lijden onder de dagelijkse portie te verwerken informatie: ‘infobesitas’.¬†Corporaties dragen¬†hun steentje¬†ook bij.¬†Hoe vermijd je verschijnselen van ‘infobesitas’ onder¬†(aspirant) huurders?¬†Het bereiken van de doelgroep is¬†een bijzonder lastige opgave.¬†Welke strategie zet je¬†in voor informatieoverdracht?¬†Simpel gezegd: hoe val je op? Twee remedies: downsizing en beeldcommunicatie.

Downsizing 

De manier van informatievergaring¬†verandert in hoog tempo. Vroeger uitgebreid, gedetailleerd en op papier.¬†Nu steeds¬†meer snel, kernachtig, digitaal, doelgroepgericht en liefst interactief. Downsizing van de boodschap. Mensen lezen minder vaak de krant. Maar het aantal bezoekers¬†van ‚Äėkrantenkoppenwebsites‚Äô groeit¬†met de dag. Papieren mailings, magazines¬†en nieuwsbrieven boeten in voor profielsites als Hyves en Short Massage-providers als Twitter. Snelle communicatielijnen zijn cruciaal.¬†Communicatiemedewerkers van corporaties gebruiken zelf inmiddels ook volop de¬†‘social media’ voor hun eigen communicatiedoelen.¬†Verschillende corporaties benutten¬†de¬†mogelijkheden van Twitter: de Alliantie, Delta Wonen, Nijestee en Woonstad Rotterdam. En Uwoon te Harderwijk is¬†gestart met een hyvespagina voor de huurdersvereniging.

Beeldcommunicatie

Niet alleen de hoeveelheid¬†digitale tekstboodschappen ontwikkelt in een rap tempo. Ook beeldcommunicatie wint terrein op het gebied van informatieoverdracht.¬†Steeds meer¬†icoontjes, plaatjes en zogenoemde emoticons versterken de boodschappen. Of beeldtaal maakt lezen zelfs overbodig.¬†Zo is de¬†website van Wonen West Brabant gestart met vervanging van energiebesparingsadviezen in woord door¬†video’s. De kunst van het communiceren is het ‚Äėdownsizen‚Äô van de boodschap en¬†‚Äėupsizen‚Äô van de visuele ondersteuning. Als remedie tegen ‘infobesitas’.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Doelgroep, Proces| Reacties uitgeschakeld voor ‘Downsizing’ als remedie voor ‘infobesitas’

Je kunt niet meer reageren!