Bestaande Woning Bouw


DRIE ERVARINGEN VAN DE VAKANTIE OM VAST TE HOUDEN

29 augustus, 2011 | door Martin Liebregts

De maanden juli en augustus staan in het teken van vakanties. Op dat moment ben je vrij van je dagelijkse beslommeringen en heb je de tijd om anders naar de wereld te kijken. En dat gebeurt tijdens de vakantie. Een gemiddelde vakantieganger bezoekt een half museum, driekwart kerk, anderhalve ‚Äėoude‚Äô stad etcetera.

In die tijd is men dus bezig vol verwondering en soms ter verkoeling te kijken naar gebouwen uit het verleden. En de gids zorgt er soms voor dat er naar die dingen gekeken wordt die de aandacht waard zijn.
Tijdens de vakantie staan we open voor nieuwe dingen. Sterker nog we gaan bijna elke vakantie naar een plaats die we nog niet kennen. Soms hoe exotischer de plek, des te spannender we het vinden. De ontdekkingsgeest draait dan op volle toeren. We durven over de heg te kijken.
Tot slot wordt elke vakantie de natuur opnieuw ontdekt of uitgevonden. De prachtige landschappen, riviertjes en de aanwezige flora en fauna maakt van ons bijna dichters. We weten de natuur en het milieu op zijn waarde en kwetsbaarheid te schatten.
En dan zijn we thuis en dan zou het goed zijn om bij de aanpak van de bestaande voorraad die lessen van de vakantie opnieuw in de praktijk te brengen:

– Oog hebben voor de waarde van het verleden,
– Voortdurend nieuwsgierig zijn om nieuwe mogelijkheden te ontdekken,
– Nog meer rekening houden met de consequenties van natuur en milieu.

Als we dit vasthouden, hebben we het hele jaar door vakantie.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Duurzaamheid, Kwaliteiten, Productinnovatie| Reacties uitgeschakeld voor DRIE ERVARINGEN VAN DE VAKANTIE OM VAST TE HOUDEN

Je kunt niet meer reageren!