Bestaande Woning Bouw


een blijde of droeve toekomst voor volkshuisvesting?

27 februari, 2008 | door Fons Catau

Naar een blijde of een droeve toekomst voor de volkshuisvesting in Nederland?

Dit artikel werpt een blik op de toekomst van de woningcorporaties. Er wordt vooruit gekeken en benoemd wat eventuele gevolgen kunnen zijn van het beleid dat minister Vogelaar voert.

Het stuk is geschreven door Ton Doesburg, voorzitter Raad van Commissarissen woningcorporatie De Woonplaats en in de dagelijkse praktijk directeur van Nuon Duitsland en Fons Catau, directeur De Woonplaats.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Voorraad| 1 Reactie »

Een reactie op “een blijde of droeve toekomst voor volkshuisvesting?”

  1. Reactie door: Henk Ringoir 9 april, 2008 om 22:31

    Bijna 60 jaar na het einde van de 2e wereldoorlog is er nog steeds een gigantische woningnood in Nederland. Dat komt niet, omdat er geen bouwcapaciteit is, of omdat projectontwikkelaars niet willen en het ligt zelfs niet aan een mogelijk haalbare prijs of creatieve financieringsmogelijkheid, maar puur en alleen omdat zowel de overheid, als de woningcorporaties volstrekt ‘overbevolkt’ zijn met puur incompetente vogels op de verkeerde plekken, die totaal niet in staat blijken, dit probleem adequaat te lijf te gaan.
    Zolang een hoge baas bij Vestia wel bijna 450.000 Euro per jaar kan verdienen, maar als je hem een relevante brief schrijft als huurder met een probleem en dat hij dat dan afschuift naar een schildknaap, die er ook niks van snapt, weet ik wat het probleem is: het najagen van onverdiende complimentjes, maar niet keihard werken voor de taak, die bij je functie hoort! De woningnood oplossen/huizen bouwen! Niet je verantwoordelijkheden doorschuiven, maar het lef hebben ze op te pakken! Je wilde immers die macht? Gebruik hem dan ook eens echt!
    Welterusten Vestia met al je dikdoenerige baantjesjagers!
    HenkR