Bestaande Woning Bouw
Frans de Haas

Bestuurder/secretaris van de Projectgroep DEPW (Duurzaam Energie Projectontwikkeling Woningbouw).

Frans de HaasDe Projectgroep bestaat uit circa 30 organisaties: projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties, energiebedrijven en gemeenten. Zij nemen een koppositie in waar het gaat om het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Door kennisuitwisseling en het gezamenlijk oplossen van knelpunten, onder andere door het initi√ęren van onderzoeksprojecten, dragen ze bij aan proces- en techniek innovaties die de leden ten goede komt, maar die ook gedeeld worden met de hele sector.
De Projectgroep DEPW is de stuwende kracht achter de verschillende Toolkits, waaronder de Toolkit Bestaande Bouw. Deze Toolkit is in november 2008 uitgekomen en biedt een handreiking voor “duurzame woningverbetering” voor professionals. Dit onder het motto: ‚Äėals je bestaande woningen gaat verbeteren, doe het dan in √©√©n keer goed.
Naast de functie als bestuurder/secretaris van de Projectgroep, is Frans de Haas directeur van ‚Äėde Haas & Partners‚Äô en is ruim 25 jaar actief als adviseur en onderzoeker, gericht op het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Daarbij steeds opererend tussen het fundamentele onderzoek waar de kennis ontwikkeld wordt en de weerbarstige praktijk op de werkvloer waar het toch echt moet gebeuren.

frans@fransdehaas.nl