Bestaande Woning Bouw


Groeten uit Overijssel: ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

22 augustus, 2013 | door Gerben van Dijk

Vorig jaar kwam mijn vakantiekaart uit Duitsland en verbaasde ik me over de vele vierkante meters zonnepanelen in het agrarisch landschap. Dit jaar de groeten uit Overijssel. Met goed nieuws!

We gaan sneller dan verwacht Duitsland achterna. Ook het landschap in Overijssel wordt steeds meer gekleurd door zonnepanelen. Soms een eenzaam rijtje op het dak, maar steeds meer schuren en boerderijen vol met zonnepanelen.

Met de onlangs opengestelde stimuleringsregeling zijn zonnepanelen voor elke boerderij binnen handbereik. De regeling heeft de opwekkende titel: ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’.  Zo slaan we twee vliegen in één klap. De subsidie kan oplopen tot 7500 euro. Niet gek als je bedenkt dat zonne-energie inmiddels concurrerend is door de daling van de prijzen op de zonnepanelenmarkt.

Stichting Meer Met Minder voert de regeling uit voor de samenwerkende provincies. Enkele provincies wachten nog even met het openstellen van de regeling. Op de website ‘Asbest van het dak’ treft u de ins en outs per provincie aan.

Nog even over de foto. Subsidie heeft ook zo z’n beperkingen. Deze agrariër is niet verder dan 1/3 van het dak gekomen. Zo ligt de asbestgolfplaat broederlijk naast het nieuwe dak met de zonnepanelen. Daar zouden we nog iets op moeten vinden.

Hoe zit het eigenlijk met uw bedrijf? Profiteert dat al van de zon?

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Duurzaamheid, Renovatie en onderhoud| Reacties uitgeschakeld voor Groeten uit Overijssel: ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

Je kunt niet meer reageren!