Bestaande Woning Bouw


‘Ketensamenwerking bij energiebesparing’ op 20 september

25 juni, 2012 | door Dyon Noy

Tijdens de Vabi Assets dag op 20 september aanstaande in de van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam gaat Dyon Noy van Atriensis in op ‘Ketensamenwerking bij energiebesparing’. Corporaties staan immers voor een zeer grote opgave. Een besparing van 20% op gasverbruik of verbetering van het hele woningbezit naar gemiddeld energielabel B. De praktijk wijst uit dat daarvoor de komende jaren in minstens de helft van alle bestaande huurwoningen energiebesparende ingrepen nodig zijn.¬†

 

Twee vliegen

Helaas zien corporaties zich anno 2012 geconfronteerd met geslonken investeringscapaciteit. Tegelijk veel onrust binnen vaak afslankende organisaties. Minder corporatiemedewerkers krijgen meer werk op hun bordje. Hoe sla je twee vliegen in één klap? Aan de ene kant meer energiebesparing voor minder geld. Aan de andere kant minder managementinspanning zonder het stuur uit handen te geven. 

 

 Ketensamenwerking

Drie concrete modellen voor contractering van en ketensamenwerking met uitvoerende partijen passeren op 20 september 2012 tijdens de Vabi Assets dag de revue. Van enigzins tot zeer innovatief. Met als resultaat meer waar voor je geld. En dat met geringere tijdsbesteding voor de corporatie zelf. Alleen mogelijk door op niet traditionele wijze uitvoerende bedrijven te contracteren voor uitvoering van energiebesparende  maatregelen. Inbreng van expertise en capaciteit van de markt. Wat zijn  voor- en nadelen per model? In welke situatie ligt welk model het meest voor de hand?

 

Gereedschap

Ook voor Atriensis is samenwerking met woningcorporaties cruciaal. Als deelnemers aan de Vabi Assets dag op 20 september aanstaande zelf met een van de modellen aan de gang willen, voorziet Atriensis hen hierna kosteloos van praktische tools. Er is maar één voorwaarde. Namelijk dat de corporatie Atriensis op basis van opgedane ervaringen aangeeft op welke wijze dit gereedschap verder te verbeteren is.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Duurzaamheid, Proces| Reacties uitgeschakeld voor ‘Ketensamenwerking bij energiebesparing’ op 20 september

Je kunt niet meer reageren!