Bestaande Woning Bouw


levensduur woning is 120 jaar

10 januari, 2008 | door Haico van Nunen

Er is een vragenlijst over levensduur verspreid onder de aandeelhouders, en de experts hebben gesproken. Gezien de huidige kennis en toekomstverwachting is de inschatting dat de gemiddelde levensduur van een woning circa 120 jaar zal bedragen, wat overeenkomt met de maximale leeftijd van de mens. Alleen dit feit zal alle aandacht van de aanpassing van de bestaande voorraad moeten mobiliseren. In onderhoud en renovatie is dus veel werk aan de winkel.

Het aardige van onderzoek is soms dat het gevoel dat je hebt bevestigd wordt. Dat geldt ook ten aanzien van de drie belangrijkste weegfactoren die de levensduur be√Įnvloeden:

– kwaliteiten van het product;
– ontwerp en detaillering;
– uitvoering.

Gelukkig verandert er veel in de wereld, maar de kwaliteit van het onroerend goed geeft toch houvast.

Lees verder: resultaten [pdf 36 Kb]

barrier

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Duurzaamheid, Proces, Renovatie en onderhoud| 3 Reacties »

3 Reacties op “levensduur woning is 120 jaar”

 1. Reactie door: Chris Zevenbergen 4 maart, 2008 om 16:28

  Ik ben zeer geinteresseerd naar onderzoeksrapporten die mij meer vertellen over levensduur NLse woning.

  Wat betekent gemiddelde levensduur en is nog een verbijzondering aan te brengen op basis van archtypen?

 2. Reactie door: Henk Ringoir 9 april, 2008 om 22:52

  Levensduur van woningen wordt bepaald door verantwoorde bouwers tov. kritische kopers, al dan niet bijgestaan door ONAFHANKELIJKE organisaties (zeker niet van overheidswege), die dit toetsen.
  Beslist en absoluut nooit door overheids-neuzelcommissies, die liever praten over de kleur van de deurknoppen, dan over de sterkte van de fundamenten, de isolatie, de kwaliteit van de bouwmaterialen etc. Dat is midden jaren 70 gebeurd in het complex Leopoldhove in Zoetermeer. Echt ieder aspect werd aan de orde gesteld; voortdurend werden tussentijds de plannen weer gewijzigd; het kon nog mooier, nog comfortabeler.. Tja, alleen die kosten, he? Talloze bouwers gingen halverwege failliet of haakten af. En het gevolg? EEn bouwkundige ruine: warm-en koud-waterleidingen lopen vlak langs elkaar heen, maar wel in beton gestort, zodat ze elkaar verwarmen/koelen. Inferieure CV leidingen, die al tientallen jaren zwarte bagger in de CV-radiatoren achterlaten, onvoldoende isolatie, echt overal, want daar kunnen commissies immers niet op letten en weten ze ook geen bal vanaf…. Slecht aangelegde waterleidingen, die zo’n 900.000 (nee: echt geen 0 teveel) liter water per jaar in de kruipruimtes lekten, die de huurders mochten bijbetalen…. Welkom in het complex Leopoldhove Zoetermeer! 120 jaar? (Had allang afgebroken moeten worden!) vr.gr. HenkR.

 3. Reactie door: payday_loans 21 september, 2015 om 06:31

  Hello!