Bestaande Woning Bouw
een onafhankelijke kennisbank over ‘BestaandeWoningBouw’ interessante ontwikkelingen, persoonlijke opvattingen en een reeks thema’s

De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven genomen door de BouwhulpGroep rond het onderwerp ‘bestaande woningbouw’. Diverse publicaties zijn uitgebracht, vakblad Renda is op de markt gebracht, RENDA – de website voor renovatieprojecten is in de lucht, en tijdens de beurzen Renovatie & Onderhoud en de Bouwbeurs wordt inhoudelijk het thema bestaande bouw op de kaart gezet.

Alles bij elkaar kun je constateren dat het steeds leuker wordt om je met de bestaande woningbouw bezig te houden. Dit geldt minimaal voor ons en de mensen uit de praktijk, die wij ontmoeten.
Daarom heeft de BouwhulpGroep in 2007 het initiatief genomen, voor de start van een onafhankelijke kennisbank ‘BestaandeWoningBouw’. Een weblog over interessante ontwikkelingen, persoonlijke opvattingen en een reeks thema’s. Aan verschillende personen – vertegenwoordigers van kennisinstellingen, opdrachtgevers en adviesbureaus – is gevraagd berichten te plaatsen met hyperlinks naar andere bronnen. De groep wordt aangeduid met ‘vrienden’, die zo gezamenlijk de basis voor de kennisbank voor de bestaande woningbouw vormen.

Voorwaarden
Het weblog is een initiatief van de BouwhulpGroep. Namens de BouwhulpGroep is Yuri van Bergen de hoofdredacteur. Hij ziet erop toe dat de geplaatste informatie voldoet aan de doelstelling van de kennisbank, die luidt: