Bestaande Woning Bouw
Paul Terwisscha van Scheltinga

Paul Terwisscha van ScheltingaIr. Paul Terwisscha van Scheltinga is als adjunctdirecteur verantwoordelijk voor het vastgoed van Woonbedrijf. Woonbedrijf verhuurt ruim 30.000 woningen in de regio Eindhoven. Al tijdens zijn studie was Paul actief in de particuliere woningverbetering en heeft hij toen ervaren hoe moeilijk het is om een eigenaar te overtuigen van investeren in structurele kwaliteitsverbeteringen. Later is hij meer en meer voor corporaties gaan werken en heeft hij zich verbaasd over het gemak waarmee corporaties juist veel investeerden in structurele kwaliteitsverbeteringen (meestal zonder dekkende huurverhogingen).

Nu bij Woonbedrijf zoekt hij naar de best of both worlds, een gevleugelde uitspraak is “zou je dit in je eigen huis ook zo doen”.¬† Voor Woonbedrijf is de bestaande woningvoorraad de duurzame bron om de bedrijfsdoelen blijvend waar te maken.

De thema‚Äôs van ontwikkeling zijn: ‘behouden tenzij’; ‘bouwen om te houden’; ‘klantsturing in projecten’; ‘portfoliomanagement als risicomanagement’; ‘ketenintegratie met oog op klant en product’. Woonbedrijf kent nog slechts een sloopprogramma van ca. 60 woningen jaarlijks. De vraag voor de toekomst is in hoeverre de bestaande voorraad adaptief genoeg is om mee te kunnen met maatschappelijke ontwikkelingen.

p.terwisschavanscheltinga@woonbedrijf.com