Bestaande Woning Bouw


Symposium Voetafdrukken van de samenleving

29 september, 2015 | door Haico van Nunen

Op dinsdagochtend over het Limbopad naar de Zwarte Doos in Eindhoven. Lees een hoofdstuk van het nieuwe boek ‚ÄėTraktaat‚Äô, vat de inhoud kort en krachtig samen en presenteer dit aan vakgenoten. Dit was de opdracht voor de deelnemers aan het symposium ‚ÄėVoetafdrukken van de samenleving‚Äô van dinsdag 22 september 2015. Kennis halen, maar ook brengen was het doel. En na het horen van zes presentaties, opvolgend met korte discussies, was de inhoud van het gehele boek besproken en gingen de deelnemers tevreden naar huis.
Na het Essay over de toekomst van de woningvoorraad dat vorig jaar uitkwam, stond vorige week de boekpresentatie van het Traktaat op het programma. Ter nagedachtenis aan Martin Liebregts was het idee ontstaan om samen met enkele woningcorporaties het leuke met het zinvolle te combineren. Het moment van de boekpresentatie was dus een mooi moment kennis met elkaar te delen. Als oprichter van deze Kennisbank bestaande woningbouw, voormalig docent aan de hogeschool Rotterdam en universiteit Eindhoven, hoofdredacteur van RENDA en regisseur van de beurs Renovatie en Transformatie vond hij kennisdelen van groot belang.
Als experiment kwam een select gezelschap van woningcorporaties bij elkaar op de Technische Universiteit Eindhoven om het Traktaat in ontvangst te nemen. In de vorm van een (mini) Symposium werden de deelnemers verdeeld in een zestal groepjes waarvan ieder de opdracht kreeg om een deel van het boek te lezen en een pitch te geven. De reflecties van deze dag worden de komende tijd gepubliceerd in lijn met de traditie kennisdelen met de nieuwe generatie.

 

Het Traktaat is het vierde boek van de BouwhulpGroep in de reeks van boeken over de ontwikkelingen in de bestaande woningbouw. De ondertitel ‚Äėvoetafdrukken van de samenleving‚Äô beschrijft in √©√©n treffende zin de inhoud. Het boek beschouwt de ontwikkeling van de Nederlandse woningvoorraad in de gemaakte voetafdrukken en neemt je mee op een reis van 100 jaar langs onze woning- en stedenbouw. Wil je meer weten over de voetafdrukken die onze Nederlandse woningvoorraad hebben? Klik dan hier.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Stedenbouw en architectuur, Voorraad, Wonen| Reacties uitgeschakeld voor Symposium Voetafdrukken van de samenleving

Je kunt niet meer reageren!