Bestaande Woning Bouw


TREND, TENDENS OF BEWEGINGSRICHTING VOOR 2014

13 januari, 2014 | door Martin Liebregts

– Water stroomt altijd naar de zee –

Naast de jaarlijkse goede bedoelingen worden er rond de jaarwisseling ook allerlei voorspellingen of verwachtingen uitgesproken voor het jaar dat in aantocht is. Het is alsof we elkaar een riem onder het hart willen steken en moed willen inpraten. Nu de bouw al bijna zeven jaar in een kritische fase verkeert, is dat niet vreemd. Maar een totale nieuwe wereld hoeven we in 2014 niet te verwachten. Het zijn ontwikkelingen, die deels kunnen versnellen, maar vaak al jaren een rol spelen, al of niet dominant.

Als ik me dan maar schaar in de rij van voorspellers, dan kunnen er meerdere zaken de komende jaren in de woningbouw een versnelling krijgen:

Bij de beschouwing over ontwikkelingen in de tijd gaat het niet om het weer van morgen, maar de maatschappelijke context op termijn. Alleen als daarop ingespeeld wordt en een passend aanbod voor ontwikkeld wordt, is er sprake van een structureel positieve toekomst. En het is de kunst om op de aanwezige ontwikkelingen op de juiste wijze en het juiste moment aan te sluiten.

Print dit artikel Print dit artikel

Categorie: Duurzaamheid, Renovatie en onderhoud, Wonen| 1 Reactie »

Een reactie op “TREND, TENDENS OF BEWEGINGSRICHTING VOOR 2014”

  1. Reactie door: Jos Lichtenberg 15 januari, 2014 om 01:19

    Na een economische Tsunami (het water stroomde even uit de zee) van tot nu toe een jaar of 6 (we zullen de 7 magere jaren wel volmaken) trekt het water zich weer terug en worden we weer naar zee meegetrokken. Hopelijk komen we in een ander vaarwater terecht dan voor we op de kant werden geslingerd. Een blue ocean met veel kansen. Een sea of delight? De oude zee is niet meer wat ie was. Die is vol en daar kleurt het water rood op. Kortom we moeten op zoek naar waarde en niet terug naar een wereld waar alleen de laagste prijs telt. Dat vraagt om speurwerk naar kansen maar ook om verandering bij onszelf. Met een gestroomlijnde Catamaran op een nieuwe zee gaat het voor de wind, met een roeiboot zonder spanen in de oude volle zee gaan we ten onder. Het roer moet om!